Pinaattipiirakka

Tee herkullinen pinaatti-juustopiirakka nopeasti ja helposti! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään tuoreita aineksia, kuten pinaattia ja juustoa. Tarjoile tuoreen salaatin kera – täydellinen ateria 4 hengelle.

1 paketti piirakkataikinaa (pakaste)
+ voita voiteluun
PINAATTI-RICOTTATÄYTE
1 kevätsipulinvarsi
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoretta pinaattia
voita paistamiseen
2 dl ruokakermaa
1 dl parmesaania raastettuna
2 kananmunaa
1 paketti ricottajuustoa
1 tl suolaa


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikina huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se sulaa.

2. Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voilla. Kauli sula taikina pyöreäksi levyksi ja painele se varovasti voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa uunissa noin 5 minuuttia.

3. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit ja valkosipulit kypsäksi pannulla voissa. Lisää pinaatti ja anna kasvisten hautua hetken aikaa. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa. Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä täyte tasaisesti sen päälle.

4. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kypsää ja taikina kultainen. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin kera!

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4