Perunapallot

Löydä herkullinen perunapallot resepti! Chorizo-perunapallot valmistetaan helposti ja tarjoillaan sulatetun juuston kanssa. Täydellinen välipala tai alkupala. Valmistusaika vain 35 min!

200 g chorizoa
2 rkl lehtipersiljaa
3 rkl huoneenlämpöistä voita
1/2 tl chilihiutaleita
suolaa ja valkopippuria
1 pss perunamuusijauhetta + pieni määrä vettä
200 g manchego-juustoa
LEIVITYKSEEN:
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
PAISTAMISEEN:
5 dl rypsiöljyä

1. Leikkaa chorizo pieniksi kuutioiksi ja paista ne pannulla. Siivilöi ylimääräinen öljy pois laittamalla chorizo siivilään.

2. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se sulatetun voin ja mausteiden kanssa perunamuusijauheen joukkoon. Lisää joukkoon pieniä määriä vettä kerrallaan, kunnes massa muistuttaa kiinteää taikinapalloa. Peitä seos kelmulla ja aseta jääkaappiin.

3. Raasta juusto ja lisää se perunaseokseen. Muotoile seoksesta noin 3 cm:n halkaisijaltaan olevia palloja.

4. Riko kananmunat laakealle lautaselle ja vatkaa ne tasaiseksi. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot omille lautasilleen.

5. Pyörittele chorizo-perunapallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhossa.

6. Lämmitä öljy 180°C asteiseksi. Paista kroketit öljyssä muutamassa erässä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta kypsät kroketit valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoile heti sulatetun juuston tai majoneesin kanssa.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4

Perunapallot: Herkullinen lisuke jokaiseen ateriaan

Perunapallot ovat täydellinen lisuke, joka tuo maukkaan vaihtelun perinteisille perunaruoille. Tämä helppo perunapallot resepti takaa täydellisen tuloksen: rapean pinnan ja pehmeän sisuksen. Olipa kyse arkiruoista tai juhlapöydästä, perunapallot ovat aina varma valinta, joka miellyttää kaikkia. Kokeile tätä reseptiä ja nauti monipuolisista makuyhdistelmistä!

Perunapallot resepti: Tarvittavat ainekset

Valmistaaksesi herkulliset perunapallot, tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen. Reseptiin kuuluu 1 kilo keitettyjä ja soseutettuja perunoita, 2 kananmunaa, 100 g vehnäjauhoja sekä 50 g raastettua juustoa. Mausta taikina suolalla ja pippurilla, ja jos haluat lisämaun, voit käyttää yrttejä kuten persiljaa tai mausteita kuten paprikajauhetta. Näillä yksinkertaisilla aineksilla saat valmiiksi täydelliset perunapallot, jotka sopivat mihin tahansa ruokapöytään.

Helppo ohje perunapallojen valmistukseen

Aloita perunapallot resepti soseuttamalla keitetyt perunat ja sekoittamalla joukkoon kananmunat, vehnäjauhot ja raastettu juusto. Mausta taikina suolalla ja pippurilla, ja muotoile siitä pieniä palloja käsilläsi. Kuumenna öljy pannulla ja paista perunapallot rapeiksi kullanruskeiksi. Varmista, että öljy on tarpeeksi kuumaa, jotta pallot saavat täydellisen rapean pinnan. Jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon, voit myös paistaa perunapallot uunissa.

Monipuoliset tarjoiluvinkit ja variaatiot

Perunapallot sopivat erinomaisesti lihan, kalan tai kasvisruokien kanssa. Tätä perunapallot reseptiä voi helposti muokata omien makumieltymysten mukaan. Kokeile esimerkiksi lisätä taikinaan fetaa tai cheddaria, tai mausta pallot hienonnetulla sipulilla tai valkosipulilla. Tarjoile perunapallot kermaviilikastikkeen tai tomaattisalsan kanssa, ja luo täydellinen makuyhdistelmä. Perunapallot ovat monipuolinen lisuke, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin!

Kokeile tätä helppoa perunapallot reseptiä ja nauti herkullisista tuloksista. Perunapallot ovat täydellinen tapa tuoda uutta virkettä ruokapöytään!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4