Persikkapiirakka

Kokeile helppoa persikkapiirakkaa sinihomejuustolla! Tämä herkullinen resepti valmistuu nopeasti ja sopii täydellisesti illanistujaisiin. Katso ohjeet täältä!

500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)


100 g ranskankermaa


100 g sinihomejuustomurua


240 g säilykepersikkaa


tuore timjami


Helppo purtava illanistujaisiin on tässä! Makean persikan ja suolaisen sinihomejuuston yhdistelmä on todella herkullinen.

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi säilykepersikat ohuiksi viipaleiksi.

2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kauli taikina hieman ohuemmaksi levyksi. Jos sinulla ei ole kaulinta, voit levittää taikinan päälle leivinpaperin ja käyttää viinipulloa kaulimen sijasta.

3. Levitä taikinapohjan päälle tasaisesti ranskankerma. Järjestä persikkaviipaleet tasaisesti ranskankerman päälle. Ripottele sinihomejuustomuru persikkaviipaleiden väliin. Voit halutessasi lisätä myös tuoretta timjamia maun vuoksi. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes piirakan pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 8


Sinihomejuustopiirakan Alkuperä ja Kehitys

Sinihomejuustopiirakka on herkullinen herkku, jolla on rikas historia. Tämän piirakan juuret ulottuvat Ranskan ruokakulttuuriin, jossa sinihomejuusto on ollut arvostettu raaka-aine jo vuosisatojen ajan. 1900-luvun alussa juuston valmistustekniikat kehittyivät, ja sinihomejuustopiirakka alkoi vähitellen saavuttaa suosiota myös muualla Euroopassa. Nykyään tämä herkullinen piirakka on suosittu eri puolilla maailmaa, ja sen ainutlaatuinen maku sopii sekä arki- että juhla-aterioihin.

Kuinka Tehdä Sinihomejuustopiirakka Kotona

Sinihomejuustopiirakan valmistaminen alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla. Pohja tehdään yleensä vehnäjauhoista, voista ja vedestä. Taikina kaulitaan ohueksi ja asetetaan piirakkavuokaan. Täytteen valmistamiseen tarvitaan sinihomejuustoa, kananmunia, kermaa ja mausteita. Juusto murennetaan ja sekoitetaan muiden ainesosien kanssa, jolloin saadaan tasainen ja maukas täyte. Täyte kaadetaan pohjan päälle, ja piirakka paistetaan uunissa, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Sinihomejuustopiirakan Ravintoarvot ja Terveyshyödyt

Sinihomejuustopiirakan terveysvaikutukset riippuvat sen raaka-aineista ja annoskoosta. Sinihomejuusto on hyvä kalsiumin lähde, joka tukee luuston terveyttä. Lisäksi se sisältää proteiinia ja B-vitamiineja. Kuitenkin piirakka sisältää myös runsaasti rasvaa ja suolaa, joten sen nauttiminen kohtuudella on tärkeää. Kananmunat ja kerma lisäävät piirakan kaloripitoisuutta, mutta ne tarjoavat myös tärkeitä ravintoaineita, kuten D-vitamiinia. Sinihomejuustopiirakka voi olla osa tasapainoista ruokavaliota, kunhan sen kulutusta hallitaan.

Vinkkejä Sinihomejuustopiirakan Tarjoiluun

Sinihomejuustopiirakka on monipuolinen herkku, jota voidaan tarjoilla monella tavalla. Se sopii erinomaisesti sekä arki- että juhla-aterioihin. Lämpimänä piirakka maistuu erityisen hyvin tuoreen vihersalaatin kera. Kylmänä se on täydellinen valinta buffetpöydässä tai piknikillä. Sinihomejuustopiirakka yhdistyy myös erinomaisesti viineihin, kuten valkoviiniin tai kevyeseen punaviiniin. Piirakan monipuolisuus tekee siitä helpon yhdistää erilaisiin ruokailutilanteisiin. Käytä aina laadukkaita raaka-aineita, jotta saat parhaan mahdollisen maun ja kokemuksen.

Jos haluat kokeilla jotain uutta, voit tutustua myös helppoon persikkapiirakkaan tai persikkapiirakka-resepteihin, jotka tarjoavat makean vaihtoehdon sinihomejuustopiirakalle.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
8