Pastel de Choclo
Kokeile herkullista pastel de choclo -reseptiä! Tässä perinteisessä chileläisessä ruokalajissa yhdistyvät jauheliha, maissi ja mausteet. Helppo valmistaa ja täydellinen seura chileläiselle viinille.
4 sipulia
öljyä paistamiseen
2 tl kuminaa
ripaus suolaa ja pippuria
400 g jauhelihaa
400 g maissia
2 dl punaista maitoa
50 g voita
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
muutama basilikan lehteä
1 dl rusinoita
4 keitettyä kananmunaa raasteena
1 dl oliiveja
Pastel de choclo on perinteinen chileläinen ruokalaji, joka on yhtä suosittu Chilessä kuin makaronilaatikko Suomessa. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja tarjoile sitä sopivan chileläisen viinin kera!
1. Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa. Lisää kumina, suola, mustapippuri ja jauheliha. Paista ja sekoittele seosta noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää.
2. Laita toiseen kattilaan maito, voi, sokeri ja maissi. Lisää ripaus suolaa. Kiehauta seos ja soseuta sileäksi. Anna hautua 5–10 minuuttia, kunnes seos paksunee.
3. Levitä sipuli-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle hienonnettu basilika, oliivit, rusinat ja kananmunat tasaisesti. Lopuksi levitä jauhelihaseos tasaisesti. Peitä vuoka maissisoseella. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4