Papu-Bulgurikeitto

Valmista herkullinen papu-bulgurikeitto kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät mustapavut, bulgur ja tuoreet juurekset. Täydellinen kasvisruoka 40 minuutissa.

240 g liotettuja mustapapuja
2 keltasipulia
1 valkosipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl rakuunaa
400 g kuorittuja tomaatteja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kyssäkaali tai lanttu
1 peruna + palsternakka
5 dl kasvislientä
4 dl bulguria

1. Valuta ja huuhdo mustapavut kylmän veden alla, jotta ylimääräinen neste poistuu. Siirrä pavut odottamaan. Jos käytät kuivattuja mustapapuja, mittaa noin puolet reseptin määrästä. Muista laittaa kuivapavut likoamaan jo edellisenä päivänä ja keittää ne pakkauksen ohjeiden mukaisesti ennen käyttöä.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit isossa kattilassa pienessä määrässä öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpinäkyviä. Lisää kattilaan tomaattipyree, etikka ja rakuuna. Kun kattilasta nousee kevyen aromaattinen tuoksu, lisää joukkoon kuoritut tomaatit nesteineen. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää kasviliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella tasaisesti sileäksi.

3. Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ne valutettujen mustapapujen ja bulgurin kanssa sosekeittoon. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ja bulguri ovat täysin kypsiä. Maista keitto ja säädä maku tarvittaessa lisäämällä sokeria, mausteita tai etikkaa.

Tarjoile tomaattinen mustapapu-bulgurikeitto tuoreen persiljan kera.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
4