Päärynäpaistos

Kokeile herkullista uuni päärynä-inkiväärimurupaistosta! Helppo resepti juhla-aterioiden päätteeksi. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja nauti raikkaasta makuyhdistelmästä.

PÄÄRYNÄTÄYTE
4 isoa päärynää
2 dl rusinoita
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl kuohuviiniä
INKIVÄÄRIMURU
150 g voita
2 cm pala inkivääriä
1/2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja neilikkaa

Päärynä-inkiväärimurupaistos on herkullinen ja raikas jälkiruoka, joka sopii erityisen hyvin juhla-aterioiden päätteeksi. Tässä yksityiskohtainen ohje:

**Ainekset:**- 4 kpl kypsiä päärynöitä- 50 g rusinoita- 50 g cashewpähkinöitä- 1 dl kuohuviiniä- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä- 50 g voita- 1 dl sokeria- 1 dl kaurahiutaleita- 1 dl vehnäjauhoja- 1 tl suolaa- 1 tl jauhettua neilikkaa

**Tarjoilu:**- Vaniljajäätelö tai vaniljakastike

**Valmistusohje:**

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele laakea piirakkavuoka voilla tai öljyllä.

2. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita päärynät sekoituskulhoon ja lisää rusinat, cashewpähkinät sekä kuohuviini. Sekoita varovasti.

3. Anna päärynäseoksen tekeytyä huoneenlämpöön, kun valmistat inkiväärimurun.

4. Lämmitä laakealla pannulla voi ja lisää raastettu inkivääri. Ruskista seosta, kunnes voi alkaa kuplia ja saa kultaisen värin. Nosta pannu li
edeltä ja lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja jauhettu neilikka. Sekoita tasaiseksi.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
55 min
annosmäärä: 
8