Omenapiirakka
Valmista herkullinen omena-puolukkapiirakka vaniljarahkalla! Helppo resepti, joka sopii täydellisesti jälkiruoaksi. Kokeile tätä nopeaa ja maistuvaa piirakkaa jo tänään.
RUKIINEN PIIRAKKATAIKINA
150 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria tai ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
1 dl tyrnimarjoja
1 dl sokeria
3 punaista omenaa
1 purkki vaniljarahkaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Valmistele rukiinen piirakkataikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmuna samalla vatkaten. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne vaahdon joukkoon, sekoita voimakkaasti. Painele taikina 24 cm:n piirakkavuokaan.
3. Valmistele tyrni-omenatäyte. Pyörittele tyrnimarjat sokerissa. Kuori ja hienonna omenat. Sekoita keskenään vaniljarahka, kananmuna ja vaniljasokeri. Levitä sokeroidut tyrnimarjat ja hienonnellut omenat piirakkapohjalle. Tasoita päälle vaniljarahkaseos.
4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja taikina on kypsää. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 8
Omena-tyrnihillon Terveyshyödyt ja Ravintoaineet
Omena-tyrnihillo on erinomainen valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se yhdistää omenan ja tyrnin runsaat ravintoaineet. Tämä herkullinen hillo on erityisen rikas C-vitamiinista, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan flunssia sekä muita infektioita. Lisäksi omena-tyrnihillo sisältää paljon kuitua, joka edistää suolen toimintaa ja tukee ruoansulatusta. Tyrnimarjojen antioksidantit puolestaan suojaavat kehoa haitallisilta vapailta radikaaleilta. Säännöllinen omena-tyrnihillon käyttö voi parantaa yleistä hyvinvointia ja lisätä energiaa.
Monipuolinen Omena-tyrnihillo Ruoanlaitossa
Omena-tyrnihillo on erinomainen lisuke, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Se on täydellinen aamiaisella paahdetun leivän päällä tai juustotarjottimella, jossa sen raikas maku pääsee esiin. Lisäksi omena-tyrnihillo tuo makeutta ja kirpeyttä aamupuuroon tai jogurttiin. Erityisen suosittua on käyttää sitä leivonnaisten täytteenä, kuten omenapiirakka hillosta tai omena puolukkapiirakka. Hillo sopii myös salaatinkastikkeisiin, joihin halutaan hedelmäinen vivahde. Vaniljarahka omenapiirakka yhdistettynä omena-tyrnihilloon on erinomainen jälkiruoka, joka miellyttää kaikkia.
Resepti Kotitekoiseen Omena-tyrnihilloon
Omena-tyrnihillon valmistaminen kotona on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain omenoita, tyrnimarjoja, sokeria ja sitruunamehua. Aloita kuorimalla ja paloittelemalla omenat pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan tyrnimarjojen kanssa ja lisää sokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes hedelmät pehmenivät. Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna hillon kiehua, kunnes se paksuuntuu. Omena-tyrnihillo on valmis, kun se on sakeaa ja hedelmät ovat muuttuneet tasaiseksi massaksi. Hillo säilyy jääkaapissa useita viikkoja ja sopii myös pakastettavaksi.
Omena-tyrnihillon Säilytys ja Säilyvyys
Omena-tyrnihillon säilyvyys riippuu oikeasta säilytystavasta. Valmistuksen jälkeen hillo tulee jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa, jossa se säilyy tuoreena useita viikkoja. Jos haluat säilyttää hillon pidempään, voit pakastaa sen pienissä annoksissa. Näin voit ottaa esiin vain tarvittavan määrän kerrallaan, mikä säästää hillon pilaantumiselta. Oikein säilytettynä omena-tyrnihillo säilyttää herkullisen makunsa ja ravinteensa pitkään.