Omenafritterit
Kokeile tätä herkullista jälkiruokareseptiä! Paista paistinpannulla omenat kullanruskeiksi ja tarjoile rosmariinikinuskin kanssa. Helppo ja nopea omena-resepti, joka varmasti vie vieraasi ihastuksiin.
OMENAFRITTERIT
200 g vehnäjauhoja
40 g maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa sokeria
1 tl kanelia ja kardemummaa
2 kananmunaa
3 dl latteaa, vaaleaa olutta
4 isoa omenaa
öljyä paistamiseen
ROSMARIINIKINUSKI
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rosmariinin oksa
2 rkl voita
Tällä herkullisella jälkiruokareseptillä viet vieraasi ihastuksiin!
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmunat. Kaada vaalea olut ohuena nauhana seokseen, sekoita tasaiseksi. Jätä taikina sivuun odottamaan. Kuori omenat ja poista siemenkotat. Leikkaa omenat pitkittäin noin senttimetrin paksuisiksi renkaiksi ja laita kylmään veteen odottamaan.
2. Kuumenna isossa pannussa öljyä mittarin avulla 190 °C:een. Öljykerroksen tulisi olla muutama sentti pannun pohjalla. Kuivaa omenaviipaleet ja kasta ne taikinassa. Uppopaista viipaleita noin 10 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa. Siirrä kypsät viipaleet talouspaperille jäähtymään ja paista seuraava erä. Toista, kunnes kaikki omenat ovat kypsiä.
3. Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja rosmariinin oksa, kunnes kerma alkaa kuplia. Lisää voi ja keitä seosta noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja poista rosmariinin oksa.
4. Tomuta omenafritterit tomusokerilla tai kaneli-sokeriseoksella. Tarjoile ne huoneenlämpöisen rosmariinikinuskin kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6