Nektariinikakku

Kokeile klassista ranskalaista Tarte Tatin -keikauskakkua nektariineilla! Helppo resepti ja ohjeet täydelliseen jälkiruokaan. Valmista 45 minuutissa.

TÄYTE
75 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl tomusokeria
6 nektariinia
TAIKINA
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
½ dl saksanpähkinärouhetta

Tarte Tatin eli keikauskakku on ranskalaisen keittiön klassikko. Piirakka valmistetaan käänteisessä järjestyksessä ja lopuksi käännetään tarjoiluastialle "oikein" päin.

Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen.

1. Valmista taikina. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Valmista taikina sekoittamalla käsin pehmeään voihin ensin sokeri, sitten munat ja lopuksi jauhot.
Anna taikinan vetäytyä pakastimessa noin viisi minuuttia ja kauli se sitten piirakkavuoan kokoiseksi tasaiseksi levyksi.

2. Täytä vuoka. Kokoa vuoka käänteisessä järjestyksessä ja aseta täytteet pohjimmaiseksi. Levitä voi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele fariinisokeri ja tomusokeri sen päälle. Leikkaa nektariinit puolikkaiksi tai viipaleiksi ja asettele palat kauniisti vierekkäin voin ja sokerin päälle. Levitä taikinalevy nektariinien päälle ja painele se tiiviisti kiinni nektariineihin. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja paina vielä kämmenillä pohja tasaiseksi. Pistele pintaan haarukalla muutama höyryaukko.

3. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea.

4. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kumoa piirakka tarjoiluvadille ja tarjoile vielä vähän lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Valmistusaika
: 45 min.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4