Nduja-Kurpitsakeitto
Kokeile nduja-kurpitsakeittoa, joka tuo syksyiseen ruokapöytään voimakkaan ja mausteisen sävyn. Helppo ohje ja täydellinen annos 4 hengelle – valmista 1 tunnissa!
1 myskikurpitsa
3 porkkanaa
1 punasipuli
2 chiliä
3 valkosipulinkynttä
1 prk sweet chili-ruokakerma
2 rkl nduja-makkaratahnaa
suolaa ja pippuria
paprikajauhe
öljyä
Mausteinen makkaratahna Nduja tuo syksyiseen keittoon voimakkaan ja maukkaan sävyn. Tässä yksinkertainen ohje, jolla saat aikaan herkullisen ja lämmittävän annoksen.
1. Aloita valmistamalla kasvikset: halkaise kurpitsa, poista kuori ja siemenet. Pilko kurpitsa, porkkanat, sipuli, valkosipuli ja chili sopivan kokoisiksi paloiksi. Aseta kasvikset uunivuokaan, kastele öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla sekä paprikajauheella.
2. Paahda kasvikset 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman kullankeltaisia.
3. Lämmitä kattilassa sweet chili-ruokakermaa miedolla lämmöllä. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaisesti. Lisää nduja-makkaratahnaa ja sekoita hyvin. Ndujan määrä voi vaihdella maun mukaan, mutta muutama ruokalusikallinen on yleensä riittävä, sillä sen maku on voimakas. Maista ja lisää enemmän tarvittaessa.
4. Jos haluat koristella annoksen, voit tehdä ranskankermasta tai jogurtista hienon kuvion keiton päälle.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 1 tunti