Myskikurpitsa Uunissa
Valmista herkullinen myskikurpitsa uunissa hasselback-tyylillä. Tässä yksinkertaisessa reseptissä myskikurpitsa maustetaan valkosipulilla, oliiviöljyllä ja makealla siirappikastikkeella. Täydellinen lisuke pääruokaan!
1 iso myskikurpitsa
1 kokonainen valkosipuli
1 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1/2 punainen chili
2 rkl vaahterasiirappia
3 tl voita
2 tl omenaviinietikkaa
6 laakerinlehteä
nippu tuoretta timjamia
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja poista molemmat päät. Halkaise kurpitsa kahtia, poista siemenet ja aseta puolikkaat uunipellille leikkuupinta alaspäin.
3. Halkaise valkosipulinkynsi kokonaisena ja hiero sillä kurpitsan pinta kauttaaltaan. Aseta valkosipuli uunipellille kurpitsojen viereen, jotta se antaa makua paiston aikana. Voitele kurpitsat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
4. Paista kurpitsaa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sen rakenne alkaa pehmenemään. Ota kurpitsat hetkeksi jäähtymään.
5. Sillä aikaa kuumenna pieneen kattilaan hienonnettu chili, vaahterasiirappi, voi ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua, kunnes seos on tahmea. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
6. Kun kurpitsa on jäähtynyt käsittelykelpoiseksi, tee sen pintaan ohuella veitsellä viiltoja tasaisin välein. Älä leikkaa kurpitsaa kokonaan läpi, vaan noin 2/3 hedelmälihasta.
7. Sivele kurpitsan pintaan valmistamasi siirappikastike ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes se on täysin kypsää ja pinta on paahtunut kullanruskeaksi. Jos haluat, lisää paiston loppuvaiheessa juustoraastetta perinteikkäämmän lopputuloksen saamiseksi.
Tarjoile makean mausteiset hasselback-myskikurpitsat suoraan uunista tai melkein huoneenlämpöisinä esimerkiksi pippuristen broilerifileiden tai halloumipihvien kanssa.
Valmistusaika: 1 tunti
Annosmäärä: 4