Mustikkapusu
Valmista herkullisia mustikkapusuja kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä ohjeet täytetyistä pusuista, jotka ovat täydellinen herkku kahvin tai teen kylkeen. Kokeile jo tänään!
PULLATAIKINA
1 1/2 dl täysmaitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
60 g huoneenlämpöistä voita
1 purkki mustikkamarmeladia täytteeksi
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Sekoita vatkaimella, kunnes taikina alkaa tuntua raskaalta. Siirry sitten käsin vaivaamaan taikinaa.
3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi huoneenlämpöinen voi. Jätä taikina
kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan, kunnes se on kaksinkertaistunut.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ulos ja lisää tarvitt
aessa hieman jauhoja.
4. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja muotoile kämmenilläsi palloiksi. Käytä jauhoja vain tarpeen mukaan, sillä liika jauho tekee pullista tiukkoja.
Anna pullien kohota noin 10 minuuttia.
5. Paina pallot kämmenillä lituskoiksi ja täytä ne noin ruokalusikallisella mustikkamarmeladilla. Nipistele tai
kina täytteen ympärille kiinni ja muotoile tasaisiksi pusuiksi. Aseta mustikkapusut uunipellille ja anna niiden kohota vielä 10 minuuttia.