Mukulasellerikeitto

Kokeile tätä helppoa mukulaselleri reseptiä ja nauti herkullisesta sellerisosekeitosta. Valmistusaika vain 25 minuuttia – täydellinen nopea ja terveellinen ruoka!

1 keltasipuli
1 pala purjoa
öljyä paistamiseen
1 iso mukulaselleri
2 isoa perunaa
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
1 l paahdettua kasvislientä
1 kypsä omena
1 dl kaura creme fraiche
suolaa ja pippuria


1. Kuori sipulit ja perunat. Pese purjo huolellisesti. Leikkaa sipulit, perunat, purjo ja mukulaselleri kuutioiksi.

2. Kuullota sipulit ja purjo suuressa kattilassa pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Lisää kattilaan kuutioidut mukulaselleri ja perunat. Paahda muutama minuutti, kunnes paistos on kuivaa.

3. Paloittele sellerinvarret karkeasti ja murskaa valkosipulit. Lisää kasvikset kattilaan, nypi päälle timjami ja kaada joukkoon kasvisliemi. Peitä kattila kannella ja anna keitoksen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori ja hienonna sillä aikaa omena. Lisää se kattilaan kypsennyksen loppupuolella ja jatka keittelemistä vielä ilman kantta noin viisi minuuttia.

4. Tarkista mukulasellerien kypsyys haarukalla tai pitkällä tikulla. Jos ne ovat kypsiä, jauha keitto soseeksi sauvasekoittimella. Notkista keitto tuorejuustolla ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tarkista maku ja tarjoile keitto hyvälaatuisen oliiviöljyn, tuoreen leivän tai lämpimän patongin kanssa.

Valmistusaika: 25 min.
Annosmäärä: 4-6 annosta

Mukulaselleri keitto – täydellinen resepti kylmiin päiviin

Mukulaselleri keitto on erinomainen valinta, kun kaipaat lämmittävää ja ravitsevaa ruokaa. Tämä sellerisosekeitto on suosittu erityisesti syksyllä ja talvella, sillä se täyttää ja lämmittää täydellisesti. Mukulaselleri, eli juuriselleri, on keiton tärkein ainesosa, joka tuo sille rikkaan maun ja pehmeän tekstuurin. Keiton valmistus on helppoa, ja se sopii niin arkiruokailuun kuin juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Yksinkertaisuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta mukulaselleri keitto on noussut monien suosikiksi.

Mukulaselleri keiton terveyshyödyt ja raaka-aineet

Mukulaselleri keitto ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen. Mukulaselleri on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, K-vitamiinia ja kaliumia. Lisäksi se on vähäkalorinen, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kevyempään ruokavalioon. Sellerisosekeiton valmistuksessa käytetään yleensä myös sipulia, valkosipulia ja perunaa, jotka täydentävät makua ja lisäävät ravitsevuutta. Tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa keiton maun ja terveellisyyden kannalta.

Helppo mukulaselleri resepti – askel askeleelta

Mukulaselleri keiton valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Aloita pesemällä ja kuorimalla mukulaselleri sekä muut kasvikset. Pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä, lisää sitten mukulaselleri ja perunat. Kaada päälle kasvis- tai kanalientä ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla sekä tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai timjamilla. Mukulaselleri keitto on nyt valmis tarjoiltavaksi!

Vinkkejä mukulaselleri keiton tarjoiluun ja muunnoksiin

Mukulaselleri keitto on erinomainen pohja monille lisukkeille ja mausteille. Voit koristella keiton päälle esimerkiksi paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä, jotka tuovat rapeutta. Tuoreet yrtit tai kermaviili antavat keitolle raikkaan mausteen. Jos haluat tehdä keitosta ruokaisamman, kokeile lisätä joukkoon paistettua pekonia tai savulohta. Kasvisvaihtoehtona toimivat esimerkiksi tofu tai kikherneet. Mukulaselleri resepti on helppo muokata omien makumieltymysten mukaan, joten se sopii kaikille ruokailijoille.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
6