Mansikkasose

Kokeile tätä herkullista mansikkasose reseptiä! Valmista helppo jogurttikakku tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla. Täydellinen jälkiruoka juhliin tai arkeen.

1 kakkupohja
2 dl maitoa kostutukseen + punaista elintarvikeväriä
TÄYTE
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
250 g turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja sokeria
1 dl mansikkasosetta
KORISTEEKSI
2 dl kermavaahtoa + punaista elintarvikeväriä
tuoreita mansikoita ja mustikoita

1. Leikkaa sokerikakkupohja pitkittäin puoliksi, jotta saat pyöreän kannen ja pohjan. Leikkaa ympyrät kakkuvuoan levyisiksi.

2. Kostuta pohjat maidolla, johon voit halutessasi lisätä muutaman tipan punaista väriainetta. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla valmiiksi.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti sekä vaniljasokeri. Sulata valkosuklaa kattilassa ja kaada se ohuena nauhana kerman joukkoon sekoittaen.

4. Kuumenna mansikkasose kattilassa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet. Kaada täytteen joukkoon mansikkasose ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan ja paina päälle kevyesti toinen sokerikakkupohja. Toista sama toisella kakkupohjalla niin, että toinen kakkupohja jää näkyviin.

5. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Vatkaa koristeeksi tarkoitettu kermavaahto ja värjää elintarvikevärillä. Siirrä kerma pursotinpussiin.

6. Kun jogurttikakku on hyytynyt, koristele se kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla.

Valmistusaika: 45 min + hyytymisaika
Annosmäärä: 10-12 palaa

Helppo mansikkasose resepti kotikutoisesti

Haluatko valmistaa herkullisen mansikkasoseen itse? Tarvitset vain muutaman yksinkertaisen aineksen: tuoreita mansikoita, hieman sokeria ja halutessasi sitruunamehua. Aloita puhdistamalla mansikat huolellisesti ja poistamalla varsut. Soseuta mansikat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, kunnes saavutat tasaisen koostumuksen. Lisää sokeria maun mukaan – mansikat ovat jo luonnostaan makeita, joten sokeria ei välttämättä tarvita paljon. Sitruunamehu tuo raikkaan vivahden ja pidentää soseen säilyvyyttä. Kun mansikkasose on valmis, siirrä se puhtaaseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Tätä herkkua voi käyttää esimerkiksi aamupuuron päällä tai jälkiruokien täytteenä.

Mansikkasoseen terveelliset hyödyt

Mansikkasose ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen. Mansikat ovat täynnä C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan sairauksia. Lisäksi mansikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa haitallisilta vapailta radikaaleilta. Mansikkasoseen säännöllinen käyttö tukee sydämen terveyttä, sillä mansikoissa on kuitua ja sydämelle hyödyllisiä fytokemikaaleja. Kuidut edistävät myös ruoansulatuksen toimintaa ja auttavat ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa. Mansikkasose on siis täydellinen lisä terveelliseen ruokavalioon.

Monipuoliset käyttötavat mansikkasoseelle

Mansikkasose on erinomainen lisä moniin erilaisiin resepteihin. Voit käyttää sitä esimerkiksi täytekakun täytteenä tai juustokakun pohjana. Lisää mansikkasosetta jogurttiin tai rahkaan, niin saat nopeasti herkullisen välipalan tai aamiaisen. Mansikkasose sopii myös smoothien ja kiisselien pohjaksi, antamalla juomalle raikkaan ja kesäisen maun. Jäätelön ystävät voivat käyttää mansikkasosetta kastikkeena, joka tuo annokseen väriä ja makua. Kokeile myös mansikkasosetta pannukakkujen tai vohvelien kanssa – se on täydellinen makea lisuke!

Mansikkasoseen säilytys ja käyttö vinkkejä

Mansikkasoseen säilyvyys on tärkeää, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana. Säilytä mansikkasose tiiviisti suljetussa astiassa jääkaapissa, jolloin se säilyy parhaimmillaan useita päiviä. Jos haluat säilyttää mansikkasosetta pidempään, pakastaminen on erinomainen vaihtoehto. Pakastaminen säilyttää mansikan ravitsevat aineet ja maun. Sulata mansikkasose varovasti jääkaapissa ennen käyttöä, jotta sen rakenne ja maku pysyvät täydellisinä. Mansikkasose on monipuolinen ainesosa, jota voit käyttää leivonnaisissa, jälkiruoissa tai jopa kastikkeena – mahdollisuudet ovat rajattomat!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
12