Mandariinigazpacho

Kokeile herkullista mandariinigazpachoa! Tämä nopea ja raikas kesäkeitto valmistetaan 30 minuutissa. Täydellinen valinta kesäiseen ruokailuun. Resepti sisältää tuoreita vihanneksia ja mandariineja.

3 tomaattia + vettä kalttaamiseen
3 mandariinia
1/2 kurkku
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tuore, makea chili
1 dl tomaattimehua
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basilikanlehtiä
krutonkeja tai leipää tarjoiluun

1. Aloita kalttamalla tomaatit tekemällä niihin pieniä viiltoja. Upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja nosta ne sitten pois. Nosta tomaattien kuoret irti ja paloittele tomaatit sopivan kokoisiksi paloik
si
.

2. Kuori mandariinit ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Paloittele kurkku ja paprika, silppua sipulit ja chili. Jauha kaikki kasvikset monitoimikoneessa hienoksi. Lisää joukkoon tomaattimehu, valkoviinietikka, öljy sekä mausteet. Soseuta seos tasaiseksi ja maista, tarvittaessa lisää mausteita.

3. Anna keiton jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kaada keitto tarjoiluastioihin ja koristele basilikan lehdillä. Tarjoile tuoreen leivän tai krutonkien kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4