Lohi-piirakka
Kokeile herkullista lohi-feta piirakkaa pinaattitäytteellä! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät lohen ja fetajuuston maut. Valmistusaika vain 45 minuuttia – täydellinen ruoka kaikille tilaisuuksille.
1 suolainen piirakkapohja
300 g lämminsavulohta
1 kokonainen purjo
150 g pinaattia
150 g creme fraichea
150 g ricottaa
300 g juustoraastetta
4 kananmunaa
1 ½ rkl suolaa
tuoretta tilliä
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka voidella tai öljyllä.
2. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti reunoja myöten. Töki pohjaan pieniä reikiä haarukalla ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna pohjan jäähtyä. Aseta kypsennetyn pohjan päälle murennettu lohi.
3. Hienonna purjo ja kuullota se pinaatin kanssa kuumalla pannulla öljyssä. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita huolellisesti. Säilytä osa juustoraasteesta piirakan päälle koristeluun. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle lohen päälle ja ripottele päälle säästetty juustoraaste.
4. Paista lohi-pinaattipiirakkaa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 6 palaa