Leipävanukas
Kokeile herkullista leipävanukasta männynkerkillä! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät makea kinuski ja mausteinen leipä. Valmista 4 annosta 45 minuutissa – täydellinen jälkiruoka tai päivällinen.
MÄNTYKINUSKI
1 (á 200g) purkki kondensoitua maitoa
100 g männynkerkkiä
suolaa
LEIPÄVANUKAS
2 kanamunaa
2 dl maitoa
25 g fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljauute
1 rkl kanelia
1 rkl kardemumma
½ pakettia viipaloitua paahtoleipää
100 g pehmeää voita
200 g lakkahilloa
Kokeile männynkärkkää ruoanlaitossa ja ihastu!
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka voilla tai öljyllä valmiiksi.
2. Kaada kondensoitu maito kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, sekoittaen aika ajoin, kunnes seos paksunee kinuskiksi. Mausta kinuski ripauksella suolaa ja männynkerkillä. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
3. Sillä aikaa kun kinuski maustuu, riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää joukkoon maito, sokeri ja kerma. Mausta vaniljauutteella, kanelilla ja kardemummalla. Maista ja tarkista maku.
4. Voitele leivät molemmin puolin ja leikkaa ne noin 3 cm x 3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Liota leivät hetki munamaitoseoksessa ja asettele ne uunivuokaan kerroksittain: ensin leipä, sitten hilloa. Kaada loput munamaito leipäkerrosten päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoile leipävanukas lämpimänä mäntykinuskin ja vaikkapa vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: uuni- tai kakkuvuoka