Lehtitaikinapiirakka

Valmista herkullinen lehtitaikinapiirakka praline-täytteellä ja nutella-suklaalla. Helppo ohje ja täydellinen jälkiruoka juhlaan tai arkeen. Kokeile tänään!

4 levyä lehtitaikinaa
1 dl luumuhilloa
tomusokeria viimeistelyyn
PRALINE
100 g manteleita
200 g sokeria
1 dl vettä
1 tl voita
NUTELLA-SUKLAATÄYTE
150 g maitosuklaata
100 g nutellaa
1 tl rypsiöljyä

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja ota lehtitaikinat huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.

2. Valmista praline. Paahda manteleita uunissa noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat paahteisen pinnan. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

3. Kuumenna samalla kattilassa sokeria ja vettä. Kun sokeri on liuennut, keitä seosta sekoittamatta noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, kun karamelli on saavuttanut kullanruskean värin. Sekoita joukkoon nopeasti voi ja pähkinät, ja kaada massa leivinpaperille. Tasoita massa mahdollisimman nopeasti ohueksi kerrokseksi, sillä praline kovettuu nopeasti. Anna jäähtyä ja rouhi karkeiksi muruiksi.

4. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele maidolla tai vedellä. Levitä taikinan pinnalle ohut kerros luumuhilloa, jotta taikina ei kohoa liikaa uunissa. Paista pakkauksen ohjeiden mukaan uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

5. Valmista nutella-suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon nutella ja öljy. Kun massa on yhtenäinen, siirrä se jäähtymään hetkeksi. Levitä täyte huoneenlämpöisille lehtitaikinalevyille ja ripottele pinnalle pralinemurua. Pinoa täytetyt taikinalevyt korkeaksi piirakaksi ja koristele pralinella.

6. Tarjoile pähkinäinen lehtitaikinapiirakka samana päivänä, viimeisteltynä tomusokerilla. Koristele piirakka esimerkiksi tuoreella mintulla tai pähkinöillä. Tarjoile kermavaahdon kera.

Valmistusaika: 25 minuuttia Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
4