Kirsikkapiirakka

Tee herkullinen kirsikkapiirakka helposti! Tässä yksinkertainen resepti, jossa kirsikka ja suklaa yhdistyvät täydellisesti. Täydellinen makea herkku juhliin tai arkeen.

KIRSIKKAPIIRAKKA
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kirsikoita puolitettuna
SUKLAAMOUSSE
150 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa

Kirsikka-suklaapiirakka – täydellinen yhdistelmä makealle himolle!

1. Esilämmitä uuni 220 °C:een ja voitele syvä uunivuoka voilla tai leivinpaperilla.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten koko ajan, kunnes taikina on tasaista. Sekoita erikseen kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola) ja lisää ne varovasti taikinaan, sekoittaen vain niin kauan, että aineet yhdistyvät. Lisää puolitetut ja kivettömät kirsikat taikinaan varovasti sekoittaen.

3. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja tikku, joka työnnetään piirakan keskelle, tulee puhtaana ulos.

4. Jos piirakan pinta alkaa ruskistua liikaa, laske uunin lämpötilaa hieman paiston aikana. Anna piirakan jäähtyä vuoassa hetki ennen kuin siirrät sen jäähtymään täysin jäähyllylle.

5. Valmista suklaamousse sulattamalla paloiteltu suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja sileää. Lisää sulatettuun suklaan puoli desilitraa kermaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää se suklaaseen. Erota toinen puoli desilitraa kermaa ja vatkaa se pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto varovasti suklaaseen sekoittaen, kunnes massa on tasaista.

Tarjoile piirakka viipaleina suklaamoussen ja tuoreiden kirsikoiden kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 10–12 annosta

Helppo kirsikkapiirakka – täydellinen jälkiruoka juhliin ja arkeen

Kirsikkapiirakka on klassinen jälkiruoka, joka yhdistää makean ja hapan maun täydellisesti. Tämä herkullinen leivonnainen on erityisen suosittu kesäaikaan, kun tuoreet kirsikat ovat parhaimmillaan. Kirsikkapiirakka sopii erinomaisesti sekä arkipäivien herkutteluun että juhlaviin tilaisuuksiin. Sen raikas maku ja kaunis ulkonäkö tekevät siitä täydellisen valinnan missä tahansa tilanteessa.

Helppo kirsikkapiirakka – valmistus askel askeleelta

Helppo kirsikkapiirakka on nopea ja yksinkertainen tehdä, ja se vaatii vain muutaman perusaineksen. Tarvitset tuoreita tai pakastettuja kirsikoita, sokeria, maissitärkkelystä, vaniljaa sekä valmista piirakkapohjaa. Aloita poistamalla kirsikoiden kivet ja sekoittamalla ne sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte kuplii. Muista antaa kirsikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua, jotta täyte asettuu kunnolla.

Kirsikkapiirakan vaihtoehtoja ja tarjoiluideoita

Helppo kirsikkapiirakka tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan muokkaamiseen. Kokeile lisätä täytteeseen mantelimassaa tai suklaata, tai koristele piirakka tuoreilla marjoilla. Kaneli, kardemumma tai sitruunankuori tuovat täytteeseen uusia makuvivahteita. Tarjoile kirsikkapiirakka jäätelön, kermavaahdon tai tuoreiden hedelmien kera. Leikkaa piirakka kauniiksi viipaleiksi ja asettele se tarjoiluastialle – näin saat jälkiruoasta näyttävän keskipisteen juhlapöytään.

Juomien yhdistäminen kirsikkapiirakkaan

Kirsikkapiirakan maku nousee uudelle tasolle, kun se yhdistetään oikeanlaiseen juomaan. Makea jälkiruokaviini, kuten portviini, korostaa kirsikoiden luontaisia makuja, kun taas kuiva valkoviini tasapainottaa piirakan makeutta. Kokeile myös erilaisia teelaatuja, kuten mustaa tai vihreää teetä, jotka täydentävät kirsikkapiirakan raikkaan maun. Kahvin ystävät voivat valita miedosti paahdetun kahvin, joka ei peitä piirakan herkullisia makuja. Juomien valinnalla voit korostaa kirsikkapiirakan eri makuvivahteita ja luoda täydellisen makuelämyksen.

Kirsikkapiirakka on monipuolinen jälkiruoka, joka sopii kaikkiin tilaisuuksiin. Helppo kirsikkapiirakka on nopea valmistaa ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan muokkaamiseen. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja nauti täydellisestä makuyhdistelmästä!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
12