Kimchikeitto

Valmista herkullinen kimchikeitto kotona vain 35 minuutissa! Resepti sisältää tofu, pavunidut ja seesaminsiemeniä. Täydellinen nopea ja terveellinen ateria.

1 paketti silotofua
1 valkosipuli
1 sipuli öljyä paistamiseen
1 cm pala inkivääriä
1 tl chilijauhetta
1 prk (135g) kimchiä
1 levy noria tai muuta merilevää
8 dl vettä
1 prk pavunituja
suolaa ja pippuria
seesaminsiemeniä koristeluun

1. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja chilijauhe. Mittaa joukkoon kimchi ja merilevä.

2. Paista ainekset miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi vesi ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia.

3. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja lisää ne keittoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Laske lämpöä ja hauduta keittoa noin 5 minuuttia. Vältä voimakasta sekoittamista, jotta tofun rakenne säilyy ehjänä.

4. Lisää lopuksi hyvin huuhdotut ja valutetut pavunidut keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Koristele keitto seesaminsiemenillä ja tarjoile kuumana.

Valmistusaika: 35 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4