Kesäkurpitsapiirakka
Kokeile suolaista kesäkurpitsapiirakkaa, joka on täydellinen iltapalaksi! Reseptiin voit lisätä lohta, kanaa tai jauhelihaa täyteläisemmäksi. Helppo ja herkullinen vaihtoehto!
PIIRAKKAPOHJA
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
TÄYTE
800 g kesäkurpitsaviipaleita
150 g parsakaalia
20 g voita lastuina
suolaa
1 dl tilliä
VOITELUUN
2 rkl sulaa voita
**Rukiinen kesäkurpitsapiirakka** on herkullinen vaihtoehto iltapalaksi. Reseptiin voit halutessasi lisätä esimerkiksi lohta, kanaa tai jauhelihaa saadaksesi siitä täyteläisemmän. Kokeile rohkeasti!
1. Aloita valmistamalla piirakkapohja. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta niistä kiinteä taikinapallo. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet voilastujen kanssa kerroksittain taikinakuorelle. Ripottele suolaa ja tilliä kerrosten väliin. Käännä lopuksi taikinaliepeet täytteen päälle.
3. Paista piirakka 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja rapeaa.
4. Leikkaa piirakka kylmänä pieniksi sormin syötäviksi paloiksi. Voit myös tarjoilla piirakan lämpiminä cocktailpaloina, mukaan maukas viini.
**Valmistusaika:** 2 h **Annos
määrä:** 8 annosta
Suolaisen Kesäkurpitsapiirakan Valmistus ja Vinkit
Suolainen kesäkurpitsapiirakka on täydellinen herkku, joka sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi. Aloita valitsemalla tuoreet ja laadukkaat kesäkurpitsat, jotka raastetaan hienoksi. Taikinan voit valmistaa joko lehtitaikinasta tai perinteisestä piirakkataikinasta – valinta riippuu täysin omista mieltymyksistä. Täytteeksi suositaan usein juustoraastetta, kuten fetaa tai parmesaania, jotka tuovat piirakkaan täyteläisen maun. Mausta täyte hyvin esimerkiksi tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla tai timjamilla. Paista piirakka 180 asteessa, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täynnä ihania aromeja.
Suolaisen Kesäkurpitsapiirakan Terveyshyödyt
Suolainen kesäkurpitsapiirakka on terveellinen vaihtoehto, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Kesäkurpitsa on kevyt ja vähäkalorinen kasvis, joka sopii erinomaisesti kevyempään ruokavalioon. Lisäksi se sisältää paljon kuitua, joka edistää ruoansulatusta ja pitää nälän loitolla pidempään. Kun valmistat kesäkurpitsapiirakan suolaisen, käytä juustoja kohtuudella, jotta ruoka pysyy terveellisenä ja tasapainoisena.
Vaihtoehtoiset Ainekset Suolaiseen Kesäkurpitsapiirakkaan
Suolainen kesäkurpitsapiirakka on erinomainen pohja erilaisten ainesosien kokeiluille. Perinteisten juustojen lisäksi voit kokeilla vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa, jotka tuovat piirakkaan syvyyttä ja ainutlaatuisen maun. Kasviksista sipuli ja paprika ovat loistavia lisäyksiä, jotka rikastuttavat makuelämystä. Mausta piirakka esimerkiksi valkosipulijauheella tai chilihiutaleilla, jos haluat lisää potkua. Taikinan osalta voit valita gluteenittoman vaihtoehdon, mikäli ruokavalio sitä vaatii.
Suolaisen Kesäkurpitsapiirakan Tarjoilu
Suolainen kesäkurpitsapiirakka on monipuolinen herkku, joka sopii tarjoiluun niin arkena kuin juhlissakin. Voit tarjoilla sen joko lämpimänä tai kylmänä, ja se on helppo viedä mukaan esimerkiksi piknikille. Täydennä ateriaa tuoreella salaatilla, joka tuo raikkautta ja keveyttä. Kastikkeista jogurttipohjainen tzatziki on erinomainen valinta, joka täydentää makuelämyksen. Suolainen kesäkurpitsapiirakka sopii myös erinomaisesti osaksi brunssipöytää, jossa se saa ansaitsemaansa huomiota muiden herkkujen rinnalla.
Kokeile suolaista kesäkurpitsapiirakkaa ja nauti sen monipuolisista makuyhdistelmistä sekä terveellisistä ominaisuuksista!