Kesäkurpitsakeitto
Valmista herkullinen kesäkurpitsaveloute vain 30 minuutissa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä kesäkurpitsa ja sipuli yhdistyvät täydelliseen kasviskeittoon. Koristele kaurakermalla ja ruohosipulilla. Nauti 6–8 annosta!
2 kg kesäkurpitsaa
150 g sipulia
2 l kasvislientä
30 g suolaa
3 dl kaurakermaa
vegaanista kuohuviiniä
ruohosipulia
1. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin kahtia ja poista lusikalla siemenet. Pilko kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi, kuori sipuli ja hienonna se.
2. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsat kattilassa öljyssä tai voissa. Lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät juuri ja anna kiehua kypsiksi. Sekoita keitto tasaiseksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja tarkista maku.
3. Tarjoile keitto kuppiin tai lautaselle. Koristele annos parilla raidalla kaurakermaa ja lorauksella kuohuviiniä. Viimeistele tuoreella hienonnettua ruohosipulilla. Nauti keitto lämpimänä.
Valmistusaika: 30 minuuttia
Annosmäärä: 6–8 annosta