Keltavahveropiirakka

Valmista herkullinen keltavahveropiirakka vain 45 minuutissa! Täynnä sipulia, kantarelleja ja pecorino-juustoa – täydellinen välipala tai pääruoka. Kokeile tätä helppoa reseptiä!

1 gluteeniton piirakkapohja
1 iso sipuli
1 L keltavahveroita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
50 g pecorino -juustoraastetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
50 g västerbotten -juustoraastetta
tuoretta timjamia

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Ota taikina huoneenlämpöön ennen käyttöä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia kuumalla pannulla käyttäen pientä määrää oliiviöljyä. Pese kantarellit huolellisesti ja tarkista, ettei niissä ole roskia tai neulasia. Leikkaa kantarellit karkeasti kahtia ja lisää ne pannulle sipulien joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja aseta se vuokaan. Painele taikina vuoan reunoihin kiinni. Täytä vuoka paistetuilla sienillä. Sekoita keskenään pecorino-juustoraaste, kerma ja kananmuna. Kaada munamassa piirakkavuokaan täytteen päälle ja tasoita pinta. Raasta päälle lisää pecorino-juustoa ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja täyte hyytynyt. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile suolaisena välipalana.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 8-10 palaa

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
10