Karitsa-resepti
Valmista herkullinen karitsankareiden ateria uunijuuresten ja maustekastikkeen kera. Tässä yksinkertaisessa reseptissä karitsa paistetaan täydellisesti ja tarjoillaan porkkanasoseen kanssa. Valmistusaika vain 45 minuuttia!
1 putsattu luullinen karitsan kare, annospaloina (8 kpl)
3 rkl öljyä
UUNIKASVIKSET:
2 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
2 kpl punajuuria
1 kpl sipulia
öljyä
suolaa, pippuria
MAUSTEKASTIKE:
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl punaviiniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl rosmariinia
öljyä
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pese, kuori ja leikkaa juurekset samankokoisiksi pieniksi paloiksi. Aseta juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
3. Sivele karitsankareen luulliset annospalat öljyllä ja paista kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Liha saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Aseta palat folion sisälle vetäytymään, jotta lihasnesteet tasaantuvat.
4. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuullota sitä pienessä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon punaviini ja haihduta alkoholi. Sekoita joukkoon loput mausteliemen aineet ja kiehauta. Kaada valmis liemi tarjoiluastiaan.
5. Tarjoile karitsankareet maustekastikkeen ja esimerkiksi porkkanasoseen kanssa. Koristele ruokalautasia rosmariinilla.
Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 4–6 annosta