Kanapelti

Valmista herkulliset kanankoivet uunissa vihanneksien ja salamin kera. Nopea ja helppo resepti, joka maistuu kaikille. Katso ohjeet!

4-6 suurta kanankoipea
500 g perunaa
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
3 eriväristä paprikaa
2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
100 g salamia viipaleina
2 rkl kuivattua rosmariinia
1-2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
hieman tuoretta rosmariinia koristeluun
Parmesaanikastike
2 dl crème fraiche
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua pippuria

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Pese ja viipaloi perunat. Pilko valkosipuli karkeiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja paprikat neljään osaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään uunipellillä ja lisää oliivit sekä salami.

3. Aseta kanankoivet vihanneksien joukkoon ja paina ne kevyesti sisään. Mausta ruoka runsaasti rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kastele annos oliiviöljyllä.

4. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia, kunnes lihaneste valuu kirkkaana, kun leikkaat koivesta sen paksuimman kohdan kohdalta.

5. Valmista parmesaanikastike sekoittamalla crème fraiche, valkosipuli ja hienoksi raastettu parmesaani pieneen kattilaan. Lämmitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoa kastike ruoan kanssa.

Valmistusa
ika: 1 h

Kanapelti – Herkullinen ja Helppo Arkiherkku

Kanapelti on täydellinen ruokalaji niille, jotka etsivät nopeaa, helppoa ja herkullista vaihtoehtoa arjen kiireisiin hetkiin. Tämä ruokalaji yhdistää kanan, tuoreet kasvikset ja mausteet täyteläiseksi kokonaisuudeksi, joka valmistetaan uunissa. Kanapelti on erityisen suosittu Suomessa, sillä se on helppo valmistaa ja mukautettavissa omien makumieltymysten mukaan. Sopii erinomaisesti niin perheiden arkiruokaan kuin erikoisruokavalioihin.

Helppo Kanapelti-resepti Kanankoivilla

Haluatko kokeilla herkullista kanapeltiä kanankoivilla? Tässä yksinkertainen ohje: aloita valitsemalla tuoreet kanankoivet, jotka ovat täynnä makua ja mehukkuutta. Leikkaa kasvikset, kuten paprika, kesäkurpitsa ja sipuli, sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta kanankoivet ja kasvikset suolalla, mustapippurilla ja savupaprikalla. Asettele kaikki uunivuokaan ja paahda 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes kanankoivet ovat kypsiä ja kasvikset pehmeitä. Tarjoile kanapelti riisin tai tuoreen leivän kera ja nauti täyteläisistä mauista!

Miksi Kanapelti on Täydellinen Arkiherkku?

Kanapelti tarjoaa monia etuja, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan arjen ruokapöytään. Ensinnäkin, se on helppo valmistaa ja vaatii vain muutaman raaka-aineen. Toiseksi, kanapelti on terveellinen vaihtoehto, sillä se sisältää runsaasti proteiinia kanankoivista sekä kuituja kasviksista. Lisäksi kanapelti on taloudellinen, sillä raaka-aineet ovat usein edullisia. Voit myös helposti muokata reseptiä omien makumieltymystesi mukaan, jolloin saat aina uudenlaisen ja mielenkiintoisen aterian.

Kanapellin Muunnelmat – Luo Oma Versiosi

Kanapelti tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia muunnella ja kokeilla uusia makuja. Kokeile esimerkiksi kanankoivien sijasta kananfileitä tai lisää erilaisia kasviksia, kuten parsaa tai bataattia. Mausteilla, kuten timjamilla, rosmariinilla tai valkosipulilla, saat kanapeltiin uusia makuvivahteita. Jos haluat lisää potkua, kokeile chilikastiketta tai currya. Juustot, kuten feta tai mozzarella, antavat kanapellille kermaisen ja täyteläisen pinnan. Näin kanapelti pysyy aina tuoreena ja mielenkiintoisena vaihtoehtona ruokapöydässä.

Kanapelti on siis täydellinen valinta niin arkeen kuin juhla-aterioihin. Kokeile kanankoivilla tehtyä versiota tai luo oma suosikkimuunnelma – mahdollisuudet ovat rajattomat!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
4