Kääretorttu

Tee helppo kääretorttu nopeasti ja herkullisesti! Resepti sisältää vaihtoehtoja täytteeksi, kuten mansikkahilloa ja kerma-rahkaseosta. Valmistusaika vain 25 minuuttia.

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä
1 dl mansikkahilloa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1 rkl sokeria

Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, joka sopii erinomaisesti isommallekin porukalle. Tätä perusleivonnaista voi helposti räätälöidä omien makumieltymysten mukaan käyttämällä täytteenä esimerkiksi maustettuja rahkoja tai mousseja. Kääretortusta voi tehdä myös vaikkapa kevyen jälkiruoan lisäämällä päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille valmiiksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on kuohkea. Sekoita erikseen jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää seos vähitellen munasok
eri-seokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia.

3. Ota kakkupohja heti uunista ja käännä se sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti.

4. Levitä kääretorttupohjalle mansikkahillo heti, kun pohja on jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka ja sokeri. L
evitä kerma-rahkaseos tasaisesti mansikkahillon päälle. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leveämmästä reunasta alkaen
ja aseta sauma rullan alle.

Valmistusaika: 25 min
12 palaa

Perusainekset täydelliseen kääretorttuun

Laadukas kääretorttu syntyy aina tuoreista ja valituista aineksista. Perinteinen helppo kääretorttu vaatii munia, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta, jotka muodostavat tortun pohjan. Täytteeksi voit valita esimerkiksi hilloa, marjoja tai kermavaahtoa. Kääretorttu onnistuu parhaiten, kun täyte ja pohja ovat täydellisessä sopusoinnussa. Käytä aina tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, jotta lopputulos on mahdollisimman herkullinen.

Helppo kääretortun valmistus

Helppo kääretorttu on nopea ja yksinkertainen valmistaa. Aloita vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilöiden kautta, jotta taikina pysyy tasaisena. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte tasaisesti sen päälle. Kääri torttu varovasti rullalle, jotta se pysyy ehjänä. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät yhdistyä täydellisesti.

Monipuoliset täytevaihtoehdot

Kääretorttu on erinomainen pohja luoville täytevaihtoehdoille. Kokeile esimerkiksi mascarpone-täytettä, joka tuo kääretorttuun kermaisen ja täyteläisen maun. Voit myös lisätä taikinaan kaakaojauhetta, jolloin saat herkullisen suklaakääretortun. Marjat, kuten vadelmat tai mustikat, tuovat täytteeseen raikkautta ja väriä. Jos haluat gluteenittoman version, käytä gluteenitonta jauhoseosta. Näin kääretortusta tulee monipuolinen ja sopiva erilaisiin ruokavalioihin.

Näyttävä tarjoilu ja koristelu

Kääretortun tarjoiluun kannattaa panostaa, sillä silmäkin syö. Leikkaa kääretorttu kauniiksi viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele viipaleet tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai suklaarakeilla. Ripottele päälle tomusokeria tai valuta sulatettua suklaata, jotta jälkiruokasi näyttää vieläkin herkullisemmalta. Helppo kääretorttu sopii erinomaisesti sekä arkipäivien kahvipöytään että juhlavampaan illalliseen. Muista, että visuaalinen esittely lisää kokemusta, joten panosta myös tarjoilun ulkonäköön.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
6