Juustopiirakka
Tee herkullinen juusto piirakka vain 60 minuutissa! Resepti sisältää kermaviiliä, juustoraastetta ja täyteläisen täytteen. Koristele viikunoilla ja saksanpähkinöillä. Täydellinen herkku juhliin tai arkeen.
Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Täyte
4 kananmunaa
150 g gouda-juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
Koristeluun
3 tuoretta viikunaa
1 dl saksanpähkinöitä rouheena
½ dl vaahterasiirappia
Herkullinen juustopiirakka maistuu niin alkupalana kuin lounaaksi!
1. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja kylmä vesi tasaiseksi taikinaksi. Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
2. Levitä taikina vuoan pohjalle ja painele sitä reunoille asti. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Vatkaa munat kulhossa, kunnes rakenne on rikki. Lisää juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.
4. Koristele piirakan päälle pilkotut viikunat, saksanpähkinät ja vaahterasiirappi.
Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä.
Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: 8