Joulupiparit

Valmista täydelliset joulupiparit tämän yksinkertaisen ohjeen avulla! Helppo resepti sisältää siirappia, suklaatäytettä ja joulun tunnelmaa. Nauti herkullisista pipareista perheen kanssa.

SUKLAATÄYTTEISET PIPARIT:
1,5 dl siirappia
1 tl inkivääriä
3 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
1 kpl kanamunaa
2 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
VÄLIIN:
1,25 dl kermaa
200 g suklaata

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Laita siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta ne.

3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdokkaaksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Kaada jäähtynyt siirappimausteseos munavaahtoon ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

4. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli jokainen osa jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta muotilla piparkakkuja ja siirrä ne lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 5 minuuttia, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita.

Anna pipareiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

5. Paloittele suklaa kulhoon.

6. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kuumennettu kerma suklaapaloille ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä hieman kylmässä. Levitä suklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 10 piparia

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
10