Grillimakkara

Kokeile tätä nopeaa ja herkullista grillimakkarareseptiä! Täytä makkara juustolla ja pekonilla, grillaa tai paista uunissa. Valmista vain 15 minuutissa - täydellinen ruoka kaikille.

4 kpl lihaisaa makkaraa
8 viipaletta emmentaljuustoa
8 viipaletta pekonia
hammastikkuja


Tämä resepti on täydellinen valinta sinulle, joka kaipaat herkullista ja yksinkertaista grilliruokaa ilman turhia hienosteluja!

1. Tee makkaraan pituussuuntainen viilto keskelle.

2. Täytä viilto emmental-juustolla.

3. Kääri makkara pekoniliuskoilla ja kiinnitä pekonit paikoilleen muutamalla hammastikulla.

Grillaa tai paista uunissa, kunnes makkara on kypsä ja pekoni rapeaa.

Valmistusaika: 15 minuuttia Annosmäärä: 4

Grillimakkara uunissa – täydellinen vaihtoehto ulkogrillille

Grillimakkara uunissa on erinomainen ratkaisu, kun ulkona grillaaminen ei ole mahdollista. Uuni tarjoaa tasaisen lämmön, joka takaa makkaroille täydellisen kypsyyden ja herkullisen maun. Tämä menetelmä on erityisen kätevä talvikuukausina, kun ulkogrilli jää käyttämättä. Grillimakkaran paistaminen uunissa on helppoa ja vaatii vain perusvälineitä, kuten uunipellin ja leivinpaperin. Sen yksinkertaisuus tekee siitä täydellisen valinnan sekä arkiruoaksi että juhlapöytään.

Vinkkejä grillimakkaran valmisteluun uunissa

Ennen kuin aloitat grillimakkaran paistamisen uunissa, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin valmisteluihin. Valitse laadukas makkara uunissa kypsennettäväksi – perinteinen suomalainen grillimakkara on aina varma valinta, mutta voit kokeilla myös mausteisempia tai erikoisempia vaihtoehtoja. Muista esilämmittää uuni noin 200 asteeseen ennen makkaroiden laittoa. Aseta makkarat tasaisesti uunipellille, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Leivinpaperi estää tarttumisen ja helpottaa siivoamista. Jos haluat lisää makua, tee pieniä viiltoja makkaroihin ja täytä ne esimerkiksi yrtteillä tai valkosipulilla.

Grillimakkaran paistaminen uunissa – parhaat tekniikat

Grillimakkaran paistaminen uunissa onnistuu erinomaisesti useilla tekniikoilla. Kiertoilmauuni on erityisen suositeltava, sillä se takaa tasaisen kypsymisen. Makkara uunissa kannattaa paistaa noin 20–25 minuuttia, riippuen makkaroiden koosta ja uunin tehosta. Jos haluat rapean pinnan, käytä uunin grillivastusta viimeiset muutamat minuutit. Lisää uunipellille hieman vettä, jotta makkarat pysyvät mehukkaana. Käännä makkarat puolivälissä paistoa, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit myös kokeilla marinadeja, jotka sivellään makkaroiden päälle ennen uuniin laittoa – tämä tuo ateriaan mielenkiintoisia makuvivahteita.

Grillimakkara uunissa – ideoita tarjoiluun

Kun grillimakkara uunissa on valmis, on aika keskittyä tarjoiluun. Perinteinen perunasalaatti on klassinen lisuke, joka täydentää makkaran suolaisuutta. Kokeile myös erilaisia kastikkeita, kuten sinappia, ketsuppia tai itse tehtyä yrttikastiketta. Vihreä salaatti tai coleslaw toimivat erinomaisina lisukkeina. Jos haluat vaihtelua, tee makkarahodareita tuoreista sämpylöistä ja täytä ne esimerkiksi hapankaalilla tai paahdetuilla paprikoilla. Grillimakkara uunissa on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arkiruoaksi kuin juhlapöytäänkin.

Grillimakkara uunissa on helppo ja nopea tapa nauttia herkullisesta ateriasta milloin tahansa. Kokeile erilaisia makuja ja tekniikoita löytääksesi oman suosikkisi!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
15 min
annosmäärä: 
4