Filo-Resepti
Kokeile tätä helppoa filo taikina reseptiä ja tee herkullinen struudeli luumutäytteellä. Ohjeet vaiheittain, valmistusaika 50 minuuttia. Täydellinen jälkiruoka tai välipala!
4 levyä lehtitaikinaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 kananmuna voiteluun
1 tl ruokosokeria
rouhittuja mantelilastuja koristeluun
LUUMUTÄYTE
1 kg kypsiä luumuja
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
3 tl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sana ”struudeli” juontaa juurensa saksankielisestä sanasta Strudel, joka tarkoittaa pyörrettä. Struudelin valmistukseen käytetään usein erityistä struudelitaikinaa, mutta myös lehtitaikina tai filotaikina soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen.
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Ota taikinalevyt pakastimesta ja anna niiden sulaa huoneenlämpöön.
2. Poista luumuista kivet ja hienonna ne karkeasti. Siirrä luumut kannelliseen astiaan ja lisää joukkoon mausteet sekä vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia, jotta vehnäjauho imee ylimääräisen nesteen.
3. Kaulitse sulaneet lehtitaikinalevyt jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohueksi neliöksi. Rouhi saksanpähkinät ja ripottele ne taikinan yläreunalle sen koko pituudelta. Lusikoi luumutäyte pähkinöiden päälle ja tasoita se tasaisesti.
4. Käännä lehtitaikinalevyn täytteetön alareuna puolitoista kierrosta luumutäytteen päälle ja rullaa taikina mahdollisimman tiukaksi paketiksi, saumapuoli alaspäin. Painele struudelin päädyt yhteen ja taita reunat taskun alle.
5. Voitele struudelit kananmunalla ja ripottele päälle hienonnettuja mantelipaloja sekä ruokosokeria.
6. Paista struudeleita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja kypsä. Anna leivosten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 50 minuut
tia Annosmäärä: 4 isoa struudelia