Enchilada Resepti

Kokeile tätä helppoa enchilada reseptiä! Jauhelihatortillat täytetään herkullisella täytteellä ja kuorrutetaan juustoraasteella. Valmistusaika vain 45 minuuttia.

1 pkt tortillalettuja
400 g jauhelihaa
1/2 tlk chipotle-chilejä
1 prk tomaattimurskaa
loraus appelsiinimehua
1 tlk kidneypapuja
2 valkosipulia
2 sipulia
1 paprika
1 ps juustoraastetta
1 prk ranskankermaa
suolaa ja pippuria

Etelä-Amerikassa enchiladat ovat suosittu ja maukas ruoka. Enchiladat ovat tortillarullia, jotka täytetään herkullisella täytteellä ja kuorrutetaan juustoraasteella ennen uunissa paistamista. Täytteeksi voit valita jauhelihan, kanan tai muun oman maun mukaan. Chipotle-chili tuo ruokaan savuisen ja täyteläisen maun, joka tekee siitä erityisen herkullisen!

1. Pilko paprika, sipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Lisää tehosekoittimeen tomaattimurska, chipotle-chilit ja loraus appelsiinimehua. Soseuta tasaiseksi. Muista, että chipotle-chilit ovat tulisia, joten aloita pienellä määrällä ja maistele. Lisää enemmän oman maun mukaan.

3. Kuullota sipulia ja paprikaa pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele pavut ja sekoita ne jauhelihan joukkoon.

4. Kaada tomaatti-chipotleseos pannulle ja hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

5. Levitä jauhelihakastiketta tasaisesti vehnätortillojen päälle. Kääri tortillat rullalle ja aseta ne uunivuokaan. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta.

6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes juusto on sulanut ja tortillat saavuttaneet kauniin kullanruskean värin, noin 10–15 minuuttia. Tarjoa enchiladat ranskankerman kera.

Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 45 minuuttia Hinta: noin 3€ per annos

Helppo ja herkullinen enchilada resepti uunissa

Haluatko valmistaa nopean ja maukkaan ruoan, joka sopii sekä arki- että juhlapäiville? Jauhelihatortillat uunissa, eli enchiladat, ovat täydellinen valinta! Tämä ruokalaji yhdistää täyteläisen jauhelihan, tuoreet vihannekset ja sulavan juuston, ja uunissa paistaminen antaa tortilloille ihastuttavan rapean pinnan. Jauhelihatortillat uunissa ovat monipuolisia, helppoja valmistaa ja sopivat erinomaisesti niin perheillallisille kuin suuremmillekin tapahtumille.

Parhaat ainekset ja vinkit onnistuneeseen enchilada reseptiin

Laadukkaat ainekset ovat avain onnistuneisiin jauhelihatortilloihin. Aloita valitsemalla tuore jauheliha – naudan tai broilerin jauheliha toimii erinomaisesti. Mausta jauheliha runsaasti sipulilla, valkosipulilla, paprikalla ja suosikkimausteillasi. Juusto on tärkeä osa enchilada reseptiä, joten valitse sulava juusto, kuten cheddar tai mozzarella. Jos haluat lisää potkua, voit lisätä täytteeseen chilikastiketta tai mausteista salsa-kastiketta. Muista käyttää tuoreita vihanneksia, kuten paprikoita ja sipulia, saadaksesi täytteeseen raikkautta ja tekstuuria.

Kuinka valmistaa jauhelihatortillat uunissa täydellisesti

Jauhelihatortillojen valmistus uunissa on helppoa ja nopeaa. Aloita levittämällä täyte tortillalevyjen keskelle ja rullaa ne tiukasti. Aseta rullat vierekkäin voidellulle uunivuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoa. Uunin lämpötila on tärkeä tekijä: aseta uuni 200 asteeseen ja paista tortilloja noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinnasta tullut kullanruskea. Tämä takaa, että jauhelihatortillat uunissa ovat täydellisen rapeita ja täyteläisiä.

Lisukkeet ja tarjoiluvinkit enchiladoille

Valmiit jauhelihatortillat uunissa voidaan tarjoilla monilla eri tavoin. Lisää tortillojen päälle raikasta salsaa, tuoretta guacamolea tai kermaviiliä tasapainottamaan mausteisuutta. Voit myös tarjoilla enchiladat raikkaan vihersalaatin tai maissisalaatin kera, mikä tekee ateriasta täysipainoisen. Jauhelihatortillat uunissa ovat erinomainen valinta myös buffet-pöytään, sillä ne säilyvät hyvin ja sopivat suuremmillekin seurueille. Kokeile tätä enchilada reseptiä ja nauti herkullisesta ja helppoa ruoasta!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4