Broilerimakkara

Valmista herkullista broilerimakkaraa itse! Tässä yksinkertainen resepti ja ohjeet makkaran paistamiseen pannulla täydelliseen pinta-asteeseen. Täydellinen ateria tuoreen salaatin ja kikherneiden kera.

400 g broilerinjauhelihaa
150 g kikherneitä
1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
½ nippu tuoretta basilikaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
20 g kikhernejauhoa
1.5 rkl kookosöljyä

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulit.

2. Laita yön yli liotetut cashewpähkinät, valkosipulit, tuoreet yrtit ja kuivat mausteet tehosekoittimeen ja aja ne karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon kikherneet ja toista sekoitus uudelleen.

3. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon tehosekoittimessa valmistettu massa. Sekoita taikinaa käsin ja lisää lopuksi kikhernejauho sekä kookosöljy.

4. Massasta tulee 8 kappaletta noin 15 cm pituista tuoremakkaraa. Leikkaa tuorekelmusta 8 kappaletta noin 20 cm pituisia pätkiä ja jaa niihin tasaisesti massa. Muotoile makkaroita ensin käsin ja rullaa sitten tiukasti ilmatiiviiksi pötköiksi.

5. Lämmitä vesi noin 80–90 asteiseksi isossa kattilassa ja lisää makkarakääröt veteen. Vesi saa kuplia kevyesti, muttei kiehua. Keitä makkaroita vedessä 30 minuuttia ja nosta ne jäähtymään.

6. Poista hivenen jäähtyneistä makkaroista tuorekelmu ja paista ne vielä pannulla, jotta niihin tulee kaunis pinta.

Tarjoile broilerinmakkarat pannulla paistettujen kikherneiden ja tuoreen salaatin kera.

Valmistusaika: 45 min (+ yön yli liotus)
Annosmäärä: 4–5

Broilerimakkaran tarina ja sen synty

Broilerimakkara on noussut suosituksi erityisesti terveys- ja ravitsemustrendien myötä, jotka korostavat vähärasvaisten ruokien merkitystä. Tämä kevyt ja herkullinen makkara on valmistettu pääasiassa broilerinlihasta, joka tunnetaan miedosta maustaan ja monipuolisuudestaan. Broilerimakkara on saavuttanut aseman erityisesti niiden keskuudessa, jotka etsivät terveellisempiä vaihtoehtoja perinteisille punaisen lihan makkaroille. Sen alkuperä juontaa juurensa tarpeeseen tarjota kevyempiä ja ravinnollisesti tasapainoisempia ruokavaihtoehtoja. Broilerimakkara on edistänyt merkittävästi monipuolisemman ja terveellisemmän ruokakulttuurin kehitystä.

Broilerimakkaran ravintoarvot ja hyödyt

Broilerimakkara on erinomainen valinta terveystietoisille kuluttajille sen runsaan proteiinipitoisuuden ja alhaisen rasvapitoisuuden ansiosta. Proteiini on tärkeä lihasten ylläpidolle ja kehon kudosten korjaukselle. Verrattuna perinteisiin makkaroihin, broilerimakkara sisältää vähemmän kaloreita, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan painonhallintaa tavoitteleville. Lisäksi se tarjoaa tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten B-vitamiineja, jotka tukevat aineenvaihduntaa ja energiantuotantoa. Vähäsuolaiset versiot voivat edistää sydänterveyttä ja vähentää verenpainetta, mikä tekee broilerimakkarasta monipuolisen ja terveellisen vaihtoehdon.

Broilerimakkaran valmistus: grillaus, paisto pannulla ja muut menetelmät

Broilerimakkaran valmistus on helppoa ja monipuolista. Yksi suosituimmista tavoista on grillaus, joka tuo esiin makkaran luonnollisen maun ja savuisen aromin. Grillatun broilerimakkaran rapea kuori ja mehukas sisus ovat herkullinen yhdistelmä. Toinen suosittu menetelmä on makkaran paisto pannulla, joka mahdollistaa nopean kypsennyksen ja kauniin kullanruskean pinnan. Broilerimakkaraa voi myös käyttää pataruokien ainesosana, jolloin se imee itseensä muiden raaka-aineiden mausteet. Keittäminen on erinomainen vaihtoehto, jos halutaan säilyttää makkaran mehevyys. Näillä valmistustavoilla broilerimakkara sopii erinomaisesti monenlaisiin ruokiin.

Broilerimakkaran käyttö ruoanlaitossa

Broilerimakkara on erinomainen raaka-aine, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Sen mieto maku tekee siitä täydellisen kumppanin voimakkaammille ainesosille, kuten mausteisille kastikkeille ja rohkeille vihanneksille. Broilerimakkaraa voidaan käyttää pastaruokien lisänä, kuten kermaisissa tai tomaattipohjaisissa kastikkeissa, tuoden niihin täyteläisyyttä ilman raskautta. Salaateissa se toimii proteiinipitoisena täytteenä, joka tekee annoksesta ravitsevamman. Broilerimakkara sopii myös erinomaisesti leipien ja burgerien täytteeksi, tuoden uutta makua ja rakennetta. Mausteet, kuten rosmariini, timjami ja valkosipuli, korostavat makkaran makua ja luovat herkullisia makuyhdistelmiä. Näin broilerimakkara rikastuttaa ruokakokemuksia ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ruoanlaitossa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
5