Beignet-resepti

Tee itse pehmeät ja herkulliset beignetit ranskalaisittain! Tässä yksinkertainen ohje, jossa käytetään muskottipähkinää ja tomusokeria. Valmista 18-20 kappaletta nopeasti.

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl kondensoitua maitoa
ripaus muskottipähkinää
5 dl vehnäjauhoja
30 g voisulaa
öljyä uppopaistamiseen
tomusokeria + muskottipähkinää viimeistelyyn

Nyt herkutellaan ranskalaiseen tyyliin! Beignetit ovat pehmeitä munkkeja, jotka uppopaistetaan öljyssä.

1. Mittaa keskikokoiseen sekoituskulhoon 1 dl kädenlämpöistä vettä, 1 pussi kuivahiivaa, 1 tl sokeria ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi tai kunnes seos alkaa kuplia.

2. Lisää kuplivan alkutaikinan joukkoon 1 kananmuna, 1 dl kondensoitua maitoa, ripaus muskottipähkinää, loput sokeri (noin 2 tl) ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää joukkoon puolet vehnäjauhoista (noin 2 dl) ja 2 rkl sulatettua voita ohuena nauhana. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa käsin joukkoon loput vehnäjauhot (noin 2 dl lisää), kunnes taikina on sileä ja joustava.

4. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli, kunnes se on kaksinkertaistunut kokonsa.

5. Kuumenna keskikokoiseen kattilaan öljyä 180 asteeseen. Säädä liedellä lämpötilaa niin, että se pysyy tasaisena. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila pudottamalla pienen palan taikinaa öljyyn; sen tulisi kypsyä noin 30 sekunnissa.

6. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kevyesti. Painele taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä noin 18-20 samankokoista palaa.

7. Pyörittele taikinapaloja kevyesti pöytää vasten, mutta säilytä niiden neliskanttinen muoto. Paista paloja pienissä erissä kuumassa öljyssä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, riippuen taikinan paksuudesta. Nosta valmiit beignetit talouspaperille jäähtymään.

8. Muista jättää kattilaan riittävästi tilaa, sillä taikina laajenee öljyssä. Tarkista leivosten kypsyys ja säädä liedellä lämpötilaa tarvittaessa.

9. Tomuta jäähtyneet beignetit muskottipähkinällä maustetulla tomusokerilla ja tarjoile heti.

**Valmistusaika:** 25 minuut
tia **Annosmäärä:** 18-20 kappaletta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
20