Bataatti-Linssikeitto
Valmista herkullinen bataatti linssikeitto vain 45 minuutissa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät bataatti, punaiset linssit ja mausteet täydelliseksi linssisosekeitoksi. Täydellinen kasvisruoka!
1 rkl kookosöljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 ½ tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1,5 l kasvislientä
3 dl punaisia linssejä
1 keskikokoinen kukkakaali
1 keskikokoinen bataatti
2 suurta kourallista babypinaattia
3/4 tl hienoa merisuolaa
1. Lämmitä kookosöljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja kuullota 5–6 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Raasta joukkoon inkivääri, lisää currytahna sekä mausteet, ja jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia.
2. Kaada kattilaan kasvisliemi ja huolellisesti huuhdellut punaiset linssit. Kiehauta keitto, vähennä lämpöä, ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
3. Hienonna sillä aikaa kukkakaali ja kuutioi bataatti noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi.
4. Lisää hienonnetut kasvikset kattilaan, peitä kansi, ja hauduta 20–25 minuuttia, kunnes kukkakaali ja bataatti ovat pehmeitä.
5. Mausta keitto suolalla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa currytahnaa ja/tai suolaa oman maun mukaan. Nosta kattila liedeltä.
6. Lisää keittoon pinaatti juuri ennen tarjoilua. Sekoita kevyesti, kunnes pinaatin rakenne pehmenee.
Tarjoile itämainen linssikeitto lämpimänä tuoreella korianterilla koristeltuna.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 4