Bataatti-Feta
Kokeile herkullista bataatti-fetapiirakkaa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät bataatti ja feta täyteläiseen makuyhdistelmään. Valmista nopeasti ja nauti tuoreen salaatin kera.
1 suolainen piirakkapohja
1 iso kypsä bataatti
2 sipulia
1 purjon valkoinen osa
50 g pinaattia
öljyä paistamiseen
1 purkki creme fraichea
200g fetajuustoa
300 g juustoraastetta
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka voilla tai öljyllä.
2. Levitä sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti ja painele se kiinni reunoihin. Tee pohjaan pieniä reikiä haarukalla. Kuutioi kypsä bataatti ja aseta kuutiot vuokaan. Esipaista pohjaa bataattien kanssa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Hienonna sipulit ja viipaloi purjon valkoinen osa. Kuullota sipulit, purjo ja pinaatti öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. Poista pannu liedeltä ja sekoita joukkoon loput piirakan täyteaineet. Sekoita huolellisesti, mutta säästä osa juustoraasteesta koristeluun. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle säästetty juustoraaste.
4. Paista bataatti-fetapiirakkaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin kera.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 8 palaa